Informatieavond Burgemeesterkwartier

Gemeente Gouda en Projectontwikkelaar White House Development informeerden omwonenden en belangstellenden (opnieuw) op 23 juni over de plannen voor deze mooie nieuwe Goudse wijk. Er zijn inmiddels al verschillende participatie- en informatiebijeenkomsten georganiseerd en op 23 juni 2021 was te zien wat er met al die inspraak is gebeurd. Architect Michiel van Loon (MEI architecten) vertelde vol enthousiasme over de bouw en de leefomgeving. Hij heeft groene plannen met het Burgemeesterkwartier, waarbij de fietser en onopvallend parkeren een grote rol spelen.

De procedure voor het ontwerpbestemmingsplan loopt nog tot en met woensdag 21 juli 2021: een aantal mensen maakte van deze bijeenkomst gebruik om een (laatste) vraag te stellen. Bijvoorbeeld over het parkeren of het groen in de wijk. Het Burgemeesterkwartier wordt een echte moderne gezinswijk, met veel groen en ruimte en de auto’s zo veel mogelijk aan de rand van de wijk. Bewoners kunnen hier genieten van de gezamenlijke tuin en met fiets- en wandelroutes door de hele week heen.

Alle vragen zijn gebundeld in een Q&A. Had u geen mogelijkheid om aan te sluiten bij deze avond? Kijk dan hieronder de opname van de avond.