Bijzondere transformatie

Het Burgemeesterkwartier is onderdeel van de Goudse Spoorzone. Dit gebied zal in de komende jaren een bijzondere transformatie ondergaan. Om daaraan sturing te geven heeft gemeente Gouda het Ontwikkelperspectief Spoorzone opgesteld.

Gunstige ligging

In de Goudse Spoorzone is aandacht voor ruimtelijke ontwikkeling, duurzaamheid, ecologie, verkeer en functies. Vanwege de gunstige ligging en uitstekende bereikbaarheid kan dit gebied de komende jaren uitgroeien tot een nieuw gemengd stedelijk gebied, dat slechts enkele minuten is verwijderd van de historische Goudse binnenstad.

Ruimte slim gebruiken

De Goudse Spoorzone heeft een breed aanbod aan hoogwaardige voorzieningen, onder andere op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg. Door middel van slim ruimtegebruik kunnen daar in de komende jaren woningen, kantoren en voorzieningen aan worden toegevoegd. Binnen het projectgebied zijn ook deellocaties beschikbaar die organisch mogen transformeren naar nieuwe locaties die voor verschillende doelen kunnen worden gebruikt.

Uniek in Gouda

Het Burgemeesterkwartier is een unieke locatie in Gouda. Het Ontwikkelperspectief voorziet in een ontwikkeling van de voormalige Blokkerlocatie in de vorm van een aantal integrale bouwblokken rondom een centrale groene ruimte.

De integrale bouwblokken bestaan uit overdekt parkeren waarop binnentuinen worden gemaakt, grondgebonden koop- en huurwoningen met voordeuren aan autoloze binnenstraten en appartementengebouwen. Daarmee wordt een woonomgeving gerealiseerd die in Gouda nog nauwelijks voorkomt.